Επιληπτικές κρίσεις στα σκυλιά: Αιτίες, συμπτώματα, και τι να κάνει

Ασθένειες Σκύλου

Συνήθως ευτυχισμένητην εύνοια της τύχης σας σκύλος φαίνεται ασταθής και σύγχυση. Τότε πτώσεις στο πάτωμα. Ακόμα κι αν αυτός είναι αναίσθητος, ο ίδιος μοιάζει σαν να έχει πορεύεται νερό. Πέρασε έχει μια σύλληψη. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε;
 
Αν ο σκύλος σας τους έχει συχνά, μπορεί να έχει μια επιληπτική διαταραχή. Ένα άλλο όνομα για αυτό είναι η επιληψία. Ανώμαλη, ανεξέλεγκτη εκρήξεις ηλεκτρικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο προκαλούν επιληπτικές κρίσεις σκύλου σας, που επηρεάζουν τον τρόπο που κοιτάζει και πώς συμπεριφέρεται. Επιληπτικές κρίσεις μπορεί να μοιάζει με μια σύσπαση ή ανεξέλεγκτη ανακίνηση και μπορεί να διαρκέσει από λιγότερο από ένα λεπτό για αρκετά λεπτά.
 
Τι μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις σε σκύλους;
 
τρώγοντας δηλητήριο
Ηπατική νόσος
Ζάχαρη χαμηλή ή υψηλή αρτηριακή
Νεφρική Νόσος
προβλήματα των ηλεκτρολυτών
αναιμία
τραύμα στο κεφάλι
εγκεφαλίτιδα
εγκεφαλικά επεισόδια
καρκίνο του εγκεφάλου
 
Ποια είναι τα συμπτώματα των σπασμών;
 
Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν καταρρέει, σπασμωδικές, δυσκαμψία, μυϊκοί σπασμοί, απώλεια συνείδησης, τρέχουν τα σάλια, chomping, γλώσσα μάσημα, ή αφρού στο στόμα. Τα σκυλιά μπορούν να πέσουν προς την πλευρά της και να κάνει κινήσεις κωπηλασία με τα πόδια τους. Μερικές φορές επίστεγο ή κατούρημα κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης.
 
Μερικά σκυλιά μπορεί να φαίνεται ζαλισμένος, φαίνεται ασταθής ή σύγχυση, ή κοιτάζουν μακριά στο διάστημα πριν από την κατάσχεση. Στη συνέχεια, το σκυλί σας μπορεί να αποπροσανατολιστεί, ταλαντευόμενος, ή προσωρινά τυφλός. Μπορεί να περπατήσετε στους κύκλους και χτύπημα σε πράγματα. Αυτός θα μπορούσε να έχει πολλά σάλια για το πηγούνι του και θα μπορούσε να αιμορραγία στο στόμα του, αν ο ίδιος λίγο. Μπορεί να προσπαθούν να κρύψουν.
 
Ποια είναι τα είδη των κατασχέσεων;
 
Το πιο κοινό είδος είναι η γενικευμένη κατάσχεση, που ονομάζεται επίσης ένα grand mal κατάσχεση. Ένας σκύλος μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους και συνταράσσω. Η ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα που συμβαίνει σε όλο τον εγκέφαλο. Γενικευμένες κρίσεις συνήθως διαρκούν από λίγα δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά.
 
Με μια εστιακή επιληπτική κρίση, μη φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα που συμβαίνει μόνο σε τμήμα του εγκεφάλου. Εστιακές κρίσεις μπορεί να προκαλέσουν αφύσικες κινήσεις σε ένα άκρο ή μία πλευρά του σώματος.
 
Μερικές φορές διαρκούν μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Μπορούν να ξεκινήσει η εστιακή και στη συνέχεια να γίνει γενικευμένη.
 
Μια κρίση ψυχοκινητική περιλαμβάνει την παράξενη συμπεριφορά που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Το σκυλί σας μπορεί ξαφνικά να αρχίσει να επιτεθεί ένα φανταστικό αντικείμενο ή κυνηγώντας την ουρά του. Μπορεί να είναι δύσκολο να πει κατασχέσεις ψυχοκινητικές από περίεργη συμπεριφορά, αλλά ένας σκύλος που τους έχει πάντα θα κάνει το ίδιο πράγμα κάθε φορά που έχει μια σύλληψη.
 
Κατασχέσεις από άγνωστες αιτίες που ονομάζεται ιδιοπαθής επιληψία. Συνήθως συμβαίνουν σε σκύλους ηλικίας από 6 μηνών έως 6 ετών. Παρά το γεγονός ότι κάθε σκυλί μπορεί να έχει μια κατάσχεση, ιδιοπαθή επιληψία είναι πιο συχνή σε κόλλεϊ συνόρων, Αυστραλίας ποιμένες, Λαμπραντόρ Ριτρίβερ, λαγωνικά, Βελγική Tervurens, κόλλεϊ, και τα γερμανικά βοσκοί.
 
Τι πρέπει να κάνω εάν ο σκύλος μου έχει μια κατάσχεση;
 
Κατ ‘αρχάς, προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι. Αν ο σκύλος σας είναι κοντά σε κάτι που θα μπορούσε να τον βλάψει, σαν ένα κομμάτι των επίπλων ή τις σκάλες, σύρετε απαλά τον μακριά.
 
Μείνετε μακριά από το στόμα του σκύλου σας και το κεφάλι? θα μπορούσε να σας δαγκώσει. Μην βάζετε τίποτα στο στόμα του. Τα σκυλιά δεν μπορεί να πνίξει με τη γλώσσα τους. Αν μπορείτε, ήρθε η ώρα.
 
Εάν η κατάσχεση διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά, το σκυλί σας είναι σε κίνδυνο υπερθέρμανσης. Ενεργοποιήστε έναν ανεμιστήρα για το σκυλί σας και να βάλετε κρύο νερό για τα πόδια του για να τον κρυώσει.
 
Συζητήστε με το σκυλί σας απαλά και ήπια τον αγγίξει να τον διαβεβαιώσω. Καλέστε τον κτηνίατρό σας, όταν τελειώνει η κατάσχεση.
 
στ σκύλος σας έχει μια κρίση που διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά ή αν έχει αρκετά σε μια σειρά, ενώ αυτός είναι αναίσθητος, να τον πάει σε έναν κτηνίατρο το συντομότερο δυνατόν. Όσο περισσότερο μια κρίση συνεχίζεται, η υψηλότερη θερμοκρασία του σώματος ενός σκύλου μπορεί να αυξηθεί, και αυτός μπορεί να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του εγκεφαλική βλάβη. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να δώσει το σκυλί σας Valium IV για να σταματήσει η κατάσχεση.
 
Τι πρέπει να περιμένουμε όταν παίρνω το σκυλί μου στον κτηνίατρο;
 
Ο κτηνίατρός σας θα θέλουν να κάνουν μια λεπτομερή φυσική εξέταση και να πάρετε κάποια εργασία εργαστήριο για να ψάξουν για τις αιτίες των κατασχέσεων σκύλου σας.
 
Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων, όπως η φαινοβαρβιτάλη ή βρωμιούχου καλίου. Μπορείτε να δώσετε φαινοβαρβιτάλη σκυλί σας δύο φορές την ημέρα, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να βλάψει το συκώτι του. Τα σκυλιά που λαμβάνουν φαινοβαρβιτάλη χρειαστεί να κάνετε εξετάσεις αίματος για κάθε 6 μήνες.
 
Βρωμιούχου καλίου δεν λειτουργεί το δρόμο του μέσα από το ήπαρ, καθιστώντας το μια καλύτερη επιλογή για νεαρά σκυλιά που χρειάζονται ιατρική για τη ζωή.
 
Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας όταν δίνετε το φάρμακο το σκυλί σας. Μην τον αφήσεις να χάσετε μια δόση.

Σχετικά Άρθρα

APOQUEL ΧΑΠΙΑ ΣΚΥΛΩΝ

Apoquel χαπια σκυλων για αλλεργικη δερματιτιδα - ατοπικη δερματιτιδα Τα Apoquel χαπια σκυλων για αλλεργικη δερματιτιδα - ατοπικη δερματιτιδα APOQUEL 3.6 mg δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο σκυλων 5.4 mg δισκία επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο σκυλων 16 mg δισκία...

Διαβάστε Περισσότερα

m1 Milteforan έλεγχο της λεϊσμανίωσης

Milteforan για τον έλεγχο της λεϊσμανίωσης Το Milteforan Πόσιμο διάλυμα μιλτεφοσίνης για τον έλεγχο της λεϊσμανίωσης Κτηνιατρικό φαρμακευτικό σκεύασμα. Απαιτείται κτηνιατρική συνταγή. ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ...

Διαβάστε Περισσότερα

3d ΔΙΡΟΦΙΛΑΡΙΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ (ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ)

Διροφιλαριωση σκυλου (Σκουλήκια της καρδιάς): Η διροφιλαριωση σκυλου είναι το  νόσημα, το οποίο οφείλεται στα ενήλικα σκουλήκια του είδους Dirofilaria immitis, μεγέθους έως 6 cm, που ζουν στις πνευμονικές αρτηρίες και την καρδιά Μεταδίδεται με τα τσιμπήματα των...

Διαβάστε Περισσότερα