ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΜΠΟΥΛΑΣ – ΠΙΠΕΤΑΣ ΣΕ ΣΚΥΛΟ – ΓΑΤΑ

Πρόληψη - Φροντίδα

Υπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί τρόποι (ανάλογα με το προϊόν) για τη τοποθέτηση της αμπούλας – πιπέτας στα ζώα:

  • Για παράδειγμα για την αμπούλα FRONTLINE, ο καλύτερος διαπιστωμένα τρόπος είναι να τοποθετηθεί ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ σε 3 σημεία: 

Α) στο επάνω μέρος του κεφαλιού και προς τα πίσω, ώστε να μην τρέξει υγρό στο πρόσωπο,  Β) στη ράχη, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, και Γ) λίγο πιο πίσω στη ράχη, σε σημείο που να μην μπορεί να το γλύψει το ζώο.

ΣΤΗ ΓΑΤΑ τοποθετείται σε ΕΝΑ σημείο, στο κεφάλι και λίγο προς τα πίσω, καθώς οι γάτες είναι πολύ ευλύγιστες και δεν πρέπει επίσης, να γλύψουν το υγρό.

 

  • Η πιπέτα – αμπούλα CERTIFECT, διατίθεται ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ και πρέπει να τοποθετείται ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ.

 

  • Η πιπέτα – αμπούλα VECTRA-3d συστήνεται να τοποθετείται ΣΕ ΟΛΟ το μήκος του σώματος, σέρνοντας το ειδικά διαμορφωμένο στόμιο στο δέρμα, ανάμεσα από τις τρίχες  από τη βάση της ουράς του ζώου έως τη βαση του λαιμού του.

 

  • Οι αμπούλες – πιπέτες ELIMINALLκαι EFFIPRO τοποθετούνται σε 3 ΣΗΜΕΙΑ στο σκύλο και σε 1 ΣΗΜΕΙΟ στη γάτα, ως άνω.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε περίπτωση τα ζώα πρέπει να ΜΗΝ ΒΡΑΧΟΥΝ για τις επόμενες 2 ημέρες και να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΑΧΕΙ τις 2 προηγούμενες  (λούσιμο, βροχή, θάλασσα) από τη χορήγηση.

Επίσης,  στο αρχικό διάστημα 10 – 15 λεπτών  της εφαρμογής της αμπούλας (και περισσότερο αν είναι εφικτό), κρατείστε το ζώο ακίνητο και όρθιο ή απασχολημένο (βόλτα κλπ), ώστε να μην τιναχθεί – τριφτεί και φύγει το υγρό. Ακόμη, αν έχετε πολλά ζώα, επιτηρήστε τα για μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να μην γλυφτούν μεταξύ τους.

 

Αναφέρουμε τα βασικά σημεία που αναγράφονται στο φύλλο οδηγιών για τη τοποθέτηση πιπέτας – αμπούλας σε σκύλο – γάτα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

FRONTLINE COMBO SPOT-ON-DOG M

Το φύλλο οδηγιών χρήσης περιέχεται στην εξωτερική συσκευασία

1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΑΡΤΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΟΧ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας:

MERIAL SAS

29, avenue Tony Garnier

69007 Lyon, FRANCE

Τοπικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα:

GEROLYMATOS INTERNATIONAL S.A.

Ασκληπιού 13, 145 68 Κρυονέρι Αττικής

Τηλ.: 210 3500860

Fax: 210 3500900

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ

Μέθοδος χορήγησης:

Βγάλτε την πιπέτα από τη συσκευασία

Κρατήστε το σωληνάριο κάθετα. Χτυπήστε ελαφρά το στενό τμήμα της πιπέτας για να επιβεβαιώσετε ότι το περιεχόμενο παραμένει στο κυρίως τμήμα της πιπέτας. Τραβήξτε το άκρο προς τα πίσω. Χωρίστε το τρίχωμα μεταξύ των ωμοπλατών έως ότου φανεί το δέρμα. Τοποθετήστε την άκρη της πιπέτας στο δέρμα και πιέστε την πιπέτα αρκετές φορές μέχρι να αδειάσει εντελώς το περιεχόμενό της απευθείας πάνω στο δέρμα σε ένα σημείο.

 

Μπορεί να παρατηρηθούν στο σημείο εφαρμογής παροδικές αλλαγές στο τρίχωμα (κολλώδες/ λιπαρό τρίχωμα)

 

ΕΙΔΙΚΗ(ΕΣ) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ(ΕΙΣ)

Προφυλάξεις

Είναι σημαντικό να επιβεβαιώνεται ότι το προϊόν εφαρμόζεται σε περιοχή όπου δεν μπορεί να γλείψει το ζώο και να επιβεβαιώνεται ότι τα ζώα δεν γλείφουν το ένα το άλλο μετά τη θεραπεία.

Λουτρό ή διαβροχή με νερό μέσα σε διάστημα 2 ημερών μετά την εφαρμογή του προϊόντος και συχνότερο πλύσιμο από μία φορά την εβδομάδα θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς δεν έχει διενεργηθεί καμία μελέτη για την εξέταση του κατά πόσο αυτό επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος.

Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια του ζώου.

Σε περίπτωση μαζικής μόλυνσης ή στην αρχή της εφαρμογής των μέτρων ελέγχου, θα πρέπει το περιβάλλον στο οποίο διαβιούν (το καλάθι του ζώου, το κρεβάτι και συνήθεις χώρους ανάπαυσης όπως, χαλιά και έπιπλα) να απολυμαίνονται με κατάλληλα παρασιτοκτόνα και να πλένονται συχνά.

Προφυλάξεις για το άτομο που χορηγεί το φαρμακευτικό προϊόν

Το προϊόν μπορεί να προκαλέσει αυξημένο βλεννώδους σύστασης οφθαλμικό έκκριμα και ερεθισμό του δέρματος και των ματιών. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγεται η επαφή του προϊόντος με το στόμα, το δέρμα και τα μάτια.

Αποφύγετε την επαφή του περιεχομένου με τα δάχτυλα. Αν αυτό συμβεί, πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό.

Μετά από κατά λάθος επαφή, τα μάτια θα πρέπει να ξεπλένονται προσεκτικά με καθαρό νερό.

Πλένετε τα χέρια μετά τη χρήση.

Δεν θα πρέπει να πιάνουμε τα ζώα υπό θεραπεία έως ότου το σημείο εφαρμογής στεγνώσει, και τα παιδιά δεν επιτρέπεται να παίζουν με τα υπό θεραπεία ζώα μέχρι να στεγνώσει το σημείο εφαρμογής. Επομένως συνιστάται να μην χορηγείται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά νωρίς το βράδυ, και τα ζώα που υποβλήθηκαν πρόσφατα σε θεραπεία δεν επιτρέπεται να κοιμούνται μαζί με τους ιδιοκτήτες, ειδικότερα με τα παιδιά.

Να μην καπνίζετε, πίνετε ή τρώτε κατά τη διάρκεια της εφαρμογής

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ανάμεσα σε πολύ σπάνιες ανεπιθύμητες αντιδράσεις, παροδικές αντιδράσεις του δέρματος στο σημείο εφαρμογής (αποχρωματισμός του δέρματος, τοπική απώλεια τριχώματος, κνησμός, ερυθρότητα), και γενικός κνησμός ή απώλεια τριχώματος έχουν αναφερθεί μετά τη χρήση. Υπερβολική σιαλόρροια, αναστρέψιμα νευρικά συμπτώματα (αυξημένα ευαισθησία σε ερεθίσματα, κατάπτωση, άλλα νευρικά συμπτώματα), έμετος ή αναπνευστικά συμπτώματα έχουν επίσης παρατηρηθεί μετά τη χρήση.

Σε περίπτωση που το ζώο γλείψει το προϊόν, μπορεί να παρατηρηθεί μία μικρή περίοδος σιελόρροιας

ΕΝΔΕΙΞΗ(ΕΙΣ)

Για τη θεραπεία σκύλων με βάρος σώματος από 10 έως 20 kg:

– Να χρησιμοποιείται κατά των μολύνσεων είτε μόνο με ψύλλους, είτε κατά των μικτών μολύνσεων με κρότωνες και/ή ψείρες.

– Θεραπεία των μολύνσεων από ψύλλους (

Ctenocephalides spp). Παρασιτοκτόνος δράση κατά των νέων μολύνσεων από ενήλικους ψύλλους για 8 εβδομάδες. Αποτροπή του πολλαπλασιασμού των ψύλλων με αναστολή της ανάπτυξης των αυγών (ωοκτόνος δράση) και των προνυμφών και νυμφών (προνυμφοκτόνος δράση) οι οποίες προέρχονται από τα αυγά που αφήνουν οι ώριμοι ψύλλοι, για οκτώ εβδομάδες μετά την εφαρμογή.

– Θεραπεία των μολύνσεων από κρότωνες (

Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus). Το προϊόν έχει παρασιτοκτόνο δράση για περίοδο μέχρι 4 εβδομάδες.

– Θεραπεία των μολύνσεων από ψείρες (των ειδών

Trichodectes canis).

Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέρος του προγράμματος για τον έλεγχο της Αλλεργικής Δερματίτιδας από Ψύλλους (FAD).

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Λόγω έλλειψης διαθέσιμων στοιχείων, το προϊόν δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κουτάβια ηλικίας μικρότερης των 8 εβδομάδων.

Να μη χρησιμοποιείται σε άρρωστα ζώα (π.χ. συστηματικές παθήσεις, πυρετός) ή σε ζώα υπό ανάρρωση.

Να μην χρησιμοποιείται σε κουνέλια, καθώς μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητες ενέργειες, ακόμα και θάνατος.

Αυτό το προϊόν έχει δημιουργηθεί ειδικά για σκύλους. Να μη χρησιμοποιείται σε γάτες, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερδοσολογία.

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΓΑΤΑΣ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΘΗΛΥΚΟΥ ΖΩΟΥ s11

Στειρωση γατας – ιδιαιτερότητες θηλυκού ζώου Η ιατρική άποψη μας για την στειρωση γατας, πηγάζει από την ιδιαιτερότητα των θηλυκών ζώων Η γάτες βρίσκονται σε οίστρο πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους (πολυοιστρικά ζώα) και ενηβώνονται περίπου το 7ο ή 8ο μήνα της...

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ ΓΑΤΑΣ a4

Καθαρισμος δοντιων γατας Για την Υγιεινή των δοντιών της γάτας: Καλό είναι να εκπαιδευτεί η γάτα από την ηλικία των 4 μηνών και μετά, στο βούρτσισμα των δοντιών με ειδικές βούρτσες και κτηνιατρική πάστα, ώστε να βραδύνουμε το διάστημα μεταξύ δύο επαγγελματικών...

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΑΤΑΣ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ a3

Εμβολιασμος γατας - οδηγιες για ιδιοκτητες Πραγματοποιούνται στις νεαρές ηλικίες ανά 3-4 εβδομάδες, σύμφωνα με το εμβολιακό πρόγραμμα και επαναλαμβάνονται το καθένα σε ετήσια βάση. Ο βασικός εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένου και του αντιλυσσικού, είναι υποχρεωτικός από...

Διαβάστε Περισσότερα